Pravila privatnosti

pravila privatnosti

Naša politika zaštite osobnih podataka i pravila privatnosti – ukratko

  • Niti u kojem slučaju nećemo zloupotrijebiti Vaše osobne podatke.
  • Vaše kontakt podatke ili Vaše osobne podatke nećemo otkriti nekoj trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije.
  • Nećemo Vam slati elektronske poruke ili obavijesti ukoliko niste dali privolu, osim u slučaju elektronskih transakcija.
  • Kada god zaželite jednostavno se možete odjaviti od primanja naših elektronskih poruka ili obavijesti.

Naša politika zaštite osobnih podataka i pravila privatnosti – detaljno
Izjava Braniteljske zadruge Medene ruke o zaštiti osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka naših korisnika poseban je interes naše tvrtke. Sve aktivnosti Bz Medene ruke na Internetu zadovoljavaju hrvatske i europske propise. U Republici Hrvatskoj pridržavamo se i Zakona o zaštiti osobnih podataka (N.N.103/03.). Bz Medene rukepridržava se Zaštite privatnosti pri dobivanju podataka.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka
Osobni podatak je informacija kojom se utvrđuje Vaš identitet, npr. Vaše ime, prezime, e-mail adresa ili adresa stanovanja. Bz Medene ruke ne prikuplja i ne obrađuje Vaše osobne podatke, osim kada Vi date privolu naručivanjem proizvoda, pretplatom na newsletter i sl. ili sudjelovanjem u našim nagradnim igrama.

Korištenje i odavanje osobnih podataka
Bz Medene ruke koristit će Vaše osobne podatke samo u svrhu tehničke administracije na Web lokaciji tako da biste imali pristup posebnim informacijama, ili u svrhu komunikacije s Vama. Bz Medene ruke neće dostavljati Vaše osobne podatke trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije.

Narudžbe, ankete i natjecanja
Bz Medene ruke traži informacije od korisnika na obrascu na kojemu korisnik daje informacije za kontakt (kao što su e-mail adresa, ime i prezime, adresa za dostavu, OIB i drugi) te ponekad financijske informacije (broj kreditne kartice i datum kad ističe njezin rok važenja). Te se informacije koriste za fakturiranje i za ispunjavanje narudžbi. Ove kontakt informacije se koriste i za kontaktiranje korisnika radi provjere narudžbe/podataka ili u slučaju problema u obradi narudžbe.

Povremeno se na Internetskim stranicama korisnici pozivaju na sudjelovanje u raznim anketama ili natjecanjima ili se poziv na sudjelovanje šalje u elektronskim obavijestima (e-časopis, newsletter, emial i sl.). Sudjelovanje u ovim anketama ili natjecanjima je potpuno dobrovoljno i korisnik može izabrati želi li dati ove informacije ili ne. Zatražene informacije mogu uključiti informacije za kontakt (e-mail adresa, ime i adresa) ili demografske informacije (spol, dob i sl.). Informacije pribavljene anketom bit će korištene u svrhe praćenja ili unapređivanja korištenja i zadovoljstva korisnika. Kod natjecanja kontakt informacije koristit će se i za registriranje sudionika, objavu pobjednika, dodjeljivanje nagrada i sl.

Zaposleni u Bz Medene ruke su obvezni poštovati povjerljivost Vaših podataka

Sloboda izbora
Osobne podatke koje dajete Bz Medene ruke kontrolirate sami. Ukoliko odlučite da ne želite dati svoje osobne podatke Bz Medene ruke, nećete moći pristupiti nekim područjima na našim internetskim stranicama ili da ne želite daljnje kontakte, u svakom trenutku možete povući svoju privolu. Korisnici koji žele povući privolu za kontaktiranje mogu to učiniti klikom na posebno istaknuti link odjave koji se nalazi u svakoj elektronskoj obavijesti koju primaju ili slanjem zahtjeva za ispis na našu e-mail adresu: info@bzmedeneruke.hr

Kod povlačenja privole za kontaktiranje slanjem zahtjeva za ispis na našu e-mail adresu morate poslati kontakt informacije i točnu e-mail adresu koja se odjavljuje (u slučaju da imate više od jedne e-mail adrese, obavezno navedite koju odjavljujete ili to učinite za sve e-mail adrese).

Ako se Vaši osobni podaci promijene (npr. e-mail adresa, kućna adresa, broj fiksnog ili mobilnog telefona, poštanski broj i sl.), molimo da nas o promjenama obavijestite na adresu: info@bzmedeneruke.hr

Automatski zabilježeni podaci (koji nisu osobni)
Kada dođete na internetske stranice Bz Medene ruke, automatski se zabilježe (a ne kao dio prijave) općeniti neosobni podaci (koji ste Internet pretraživač koristili, broj posjeta, prosječno vrijeme provedeno na našim stranicama, koje ste stranice gledali). Te informacije koristimo kako bismo ocijenili posjećenost naših internetskih stranica, te poboljšali njihov sadržaj i funkcionalnost. Vaši se podaci ne koriste u druge svrhe, niti se ustupaju trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije.

Cookies („Kolačići“)
„Cookies“ („kolačići“) su male datoteke koje su privremeno pohranjene na Vaš tvrdi disk, tako da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite. Bz Medene ruke koristi ih isključivo zbog prikupljanja podataka koji su vezani za posjetu našim Internet stranicama, zbog dodatne funkcionalnosti ili u svrhu procjene djelotvornosti svoje prisutnosti na Internetu.

Sigurnost
Bz Medene ruke poduzima velike mjere sigurnosti osobnih podataka. Vaši podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, mijenjanja/krivotvorenja, manipulacije i nedozvoljenog pristupa, kao i od nedozvoljenog razotkrivanja.

Maloljetnici
Bz Medene ruke savjetuje svim roditeljima i starateljima da nauče svoju djecu kako sigurno i odgovorno koristiti svoje osobne podatke na Internetu. Maloljetnici ne bi smjeli ostavljati nikakve osobne podatke na Internet stranice Bz Medene ruke bez dopuštenja roditelja ili staratelja. Bz Medene ruke nikada neće namjerno prikupiti podatke od maloljetnika i iskoristiti ih na bilo koji način, ili ih otkriti trećoj osobi bez dopuštenja osim ako zakon nalaže drugačije.

Bz Medene ruke zahtijeva da maloljetnici ne kupuju niti sudjeluju u drugim pravnim poslovima u odnosu na naše proizvode i usluge bez suglasnosti roditelja ili zakonskog skrbnika i ne želi primati osobne informacije direktno od maloljetnika, no ponekad ne može odrediti dob osoba koje u takvim poslovima sudjeluju ili daju osobne podatke. Ako nam maloljetnik (po propisima pozitivnih zakona) ipak dostavi osobne podatke bez pristanka roditelja ili zakonskog staratelja, molimo roditelje ili staratelje da nas o tome obavijeste da bismo uklonili te informacije.

Veze prema ostalim Internetskim stranicama
Internetske stranice mogu sadržavati poveznice prema drugim dobavljačima/korisnicima/mjestima unutar ili izvan Bz Medene ruke, na koje se ne odnosi izjava o čuvanju osobnih podataka. Kada napuštate internetsku stranicu Bz Medene ruke ponovo pročitajte izjavu o čuvanju osobnih podataka svake internetske stranice koja sakuplja osobne identifikacijske podatke.

Pravo na informacije
Ako imate pitanja u vezi naše politike zaštite osobnih podataka ili kako se obrađuju vaši osobni podaci, slobodno kontaktirajte našeg predstavnika za zaštitu privatnosti putem e-maila na: info@bzmedeneruke.hr

Na Vaš zahtjev brzo ćete dobiti informacije – pismeno i u skladu sa zakonom – o tome koji su Vaši osobni podaci, ako uopće jesu, prikupljeni za vrijeme Vašeg posjeta našim Internet stranicama.

Obavijest o promjenama
Bilo kakve promjene u vezi naše politike zaštite osobnih podataka bit će objavljene ovdje, na našim Internet stranicama te na drugim mjestima na kojima smatramo da je to potrebno.